ИНТЕРВЮТА на екипа на CORE: Начо Амадоз

”.САЙТ и. ОНЛАЙН трябва да цементират всяка една стъпка напред относно използването на кирилица в Интернет и така - всеки ден”, казва г-н Начо Амадоз в това интервю специално за нашите читатели.

Каталунец, юрист, философ, баща и не само… Ентусиасиран от света на домейните, той много години работи в Барселона за един от най-първите домейни .cat и в същото време сега помага на проекта, посветен на домейните на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН. Но какво е най-важното в живота за него? Вижте:

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Здравей, Начо! Какво те ентусиасира най-много животз? Разкажи ни повече за себе си.


Начо Амадоз: Учих едновременно право и философия и съвсем наскоро получих юридическа степен. Някой ден ще завърша и последния останал курс, за да получа степен по философия. Сигурно затова не е удивително, че етика и философия на правото бяха сред най-големите ми интереси, които съм изследвал в Камарата на адвокатите и в Департамента за правна помощ. Още по време на магистратурата ми преди 8 години започнах да работя по домейна .cat и това ме доведе в света на DNS.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Как успяваш да съчетаеш ролята на баща, преподавател в университет, юрист, работещ едновременно и за .cat и в CORE? Как минава твоя ден?


Начо Амадоз: Някак си успявам. Трудно е да се опише обичайния ми работен ден. Обикновено започва още преди 7 часа с опитите ми да си проверя пощата и да си направя график за деня. След това правя малка почивка, по време на която карам Енеко (едногодишния ми син) при неговите баби и дядовци и чак след това отивам до офиса на CORE или .cat. В повечето случаи се прибирам да обядвам вкъщи и в зависимост от текущата работа или оставам да работя вкъщи или се връщам в офиса. И само от Енеко зависи, кога свършва този ден :)

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Какво те доведе в СORE?


Начо Амадоз: Откакто започнах да работя с домейна .cat наистина се заинтересувах и започнах да разбирам какво е значението на CORE в света на DNS. Идеите и проектите, които представлява CORE са ми много близки и наистина се радвам, че мога да бъда част от този екип и да помагам в осъществяването на проектите, по които работим.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Понеже вече имаш опит в областnа на домейните. Какво мислиш за новия проект, посветен на домейните на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН? Какви според теб са техните предимства?


Начо Амадоз: Мисля че основната задача на тези домейни е да се множат и да се развиват заедно с Интернета на кирилица. Те трябва да цементират всяка една стъпка напред в използването на кирилицата в Интернет и така - всеки ден, а също така да спомагат за създаването и подобряването на проекти, намиращи се в областа на тяхното влияние. Във връзка с това смятам, че тяхното развитие може да продължи в някои от посоките, които сме наблюдавали при .cat, който е стана домейн от първо ниво на базата на областта на своето влияние. .cat постепенно разви много силна потребителска база и се утвърди в съзнанието на хората като силен TLD, който има своето уникално място в Интернет.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Когато работния ден е към края си, с какво обикновено се занимаваш?


Начо Амадоз: В последно време предимно се старая да прекарвам колкото може повече време със сина ми. Това е уникален опит за нас с жена ми и ние искаме да му се насладим колкото може повече. В същото време той е толкова взискателен, че към края на деня ние нямаме и капка енергия.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Пожелай нещо на себе си, на CORE и на домейните на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН?


Начо Амадоз: Стартирахме проекти, които са много важни и носят реална полза на Интернет. Аз наистина желая всичките ни усилия и време, които сме вложили в тези домейни, да се оправдаят и да бъдат полезни на хората.

Comments are closed.