ИНТЕРВЮ с екипа на CORE: Роджър Гампер

Вече близо 6 години за електронната поща в секретариата на CORE отговаря Роджър Гампер. Научете, как той «зарежда своите батерии» за да бъде позитивен вежлив и пълен с енергия.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Здравей, Роджър! Често участваш в маратони, помага ли ти?


Роджър Гампер: Аз участвам в близо 25 съзтезания всяка година, но предимно половината от тях са маратони или маршрутни състезания. Харесва ми да тичам, защото ме зарежда със сила и здраве. С тази дейност човек може да се занимава през цялата година по целия свят. Това подобрява съня ти и предпазва от стрес.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Честито дипломиране! Трудно ли беше и да учиш и да работиш едновременно?


Роджър Гампер: Благодаря! Да сложно беше, но не чак толкова. Доста трудно беше в последните месеци, когато трябваше да съм наясно за всичко, което се случваше в света на новите gTLDs

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Какво те доведе в CORE и кога беше това?


Роджър Гампер: Започнах да работя в индустрията на домейни още през 2003-та година като работих за PSINet Europe до 2006-та. След това по-голямата част на PSINet Europe беше купена от Interoute. И през 2008-а аз започнах да работя за CORE, дори ако трябва да съм по-точен, за CORE-79, който по това време създаваше секретариата на CORE.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Както знаеш, два от новите домейни на CORE са .САЙТ и .ОНЛАЙН. Какво мислиш за тях?


Роджър Гампер: .САЙТ и .ОНЛАЙН са пионери за домейните на кирилица. Пазарът на IDNи има огромен потенциал, особено на кирилица. Обаче много неща зависят от трети страни, като Интернет браузъри и търсачки, които не винаги са готови за символи, различни от ASCII.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Пожелай нещо на себе си, на CORE и на домейните на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН?


Роджър Гампер: Добро здраве за себе си и огромен успех за домейните .САЙТ и .ОНЛАЙН!

Comments are closed.