ИНТЕРВЮТА на екипа на CORE: Александър Оулевей

“.САЙТ и .ОНЛАЙН се възприемат от публиката лесно и вярно”, каза Александър Оулевей.

Алекс работи за Асоциация CORE от 2004-та година. Сред неговите хобита са скално катерене и канионинг. Научете повече за него и за това как той се увери, че IDNите не могат да бъдат отделени от латиницата:

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Здравей Алекс, можеш ли да опишеш себе си с три изречения?
Александър Оулевей: Бих описал себе си като твърдо стъпил на земята. Повече от всичко в живота обичам да прекарвам времето си със семейството си, приятели и колеги. Всеки един от тези моменти е различен и уникален. А “черешката на тортата” е, че имам щастието да работя с най-различни хора и колеги по цял свят, хора, които всеки ден ми показват нови начини на мислене, действия или работа.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Дочухме, че се занимаваш със скално катерене, а също така редовно посещаваш фитнес залата. Какво ти дава спорта?

Александър Оулевей: Фитнес тренировките за мен са най-добрия начин за разтоварване в края на работния ден, а също така възможност да поддържам вътрешния си баланс, за да подобрявам своето физическо и психическо здраве.
Разходки пеша, скално катерене, каньонинг това са хобита, с които се занимавам повече от 20 години. Те ме карат да се усещам по-близък към това, което обичам — природата, приключенията, предизвикателствата.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Отдавна работиш за CORE, разкажи, каква е твоята роля?

Александър Оулевей: Имах няколко роли през последните десет години ;-) Между 2001-та и 2004-та, преди да започна да работя за CORE, разработвах приложения за нуждите на Секретариата на CORE от името на компания Axone.
От 2004-та година работя в CORE като менижър, но последните няколко години моята роля става все повече и повече съсредоточена върху управлението на нашата IT-структура и мрежа.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Какво ти, като човек, който борави с различни от латиница езици, мислиш за IDN? Има ли реална необходимост от тях?

Александър Оулевей: Да, определено, моят произход и култура, както и предадените ми от майка ми познания за арменски, руски и персийски езици ме убедиха, че IDN-ите могат да бъдат отделени от латиницата и че те трябва да се развиват в света на домейните заедно с латинските домейни.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Какво мислиш за перспективите на домейните .САЙТ и .ОНЛАЙН?


Александър Оулевей: Нямам абсолютно никакви съмнения относно техния потенциал да станат известни и успешни домейни от първо ниво, защото се възприемат лесно и вярно от потребителя.

 

.САЙТ и .ОНЛАЙН: Пожелай нещо на себе си, на CORE и на домейните на кирилица .САЙТ и .ОНЛАЙН?
Александър Оулевей: Желая на тях дълго и прекрасно бъдеще, в което личното участие на всеки един от нас да има възможност да се разкрие в пълна сила!

Comments are closed.