Литература.онлайн — портал към света на думите!

Спомняте ли си, колко много време отнемаше четенето на литература в училище? Да, някои произведения определено си заслужаваха, но само ако си представим, колко по-интересно щеше да звучи произведението, ако беше прочетено от някой известен актьор специално за нас…

На днешните ученици им вече им провървя, защото сега само, имайки слушалки и компютър/телефон, вързан към Интернет, могат да се потопят в света на литературата без да се откъсват от своите ежедневни занимания. Та това е мечта на всеки ученик - докато почиства стаята си, някой му чете “Война и мир”; отива на училище и по пътя слуша “Евгени Онегин” или още по-добре - играе компютърни игри и запаметява някой стих.

Всъщност, защо говорим само за ученици? Какво ни пречи на нас възрастните хора, които винаги някъде бързаме, да се възползваме от това за вдъхновение или просто отпускане? Предлагам да започнем да слушаме световната литература! Дори и песните, които нон-стоп се въртят по радиата, понякога доста отегчават, нали? :)

Край, решихме! Ще слушаме! Но къде да открием цялата тази литература наедно?

Ето къде: литература.онлайн - това е уникален медиа-портал, в който под формата на страници-презентации са събрани различни сайтове, които така или иначе имат отношение към литературата и могат да бъдат представени като пътеводители в безкрайния свят на думите.

Засега проектът включва следните ресурси:

В секцията “Аудио-архив” можем да чуем откъси от избрани класически произведения, а също така да се запознаем с кратки биографии на авторите и изпълнителите на тези произведения. Следвайки линка audiohrestomatiya.ru намираме огромно количество литературни произведения.

Този проект е иницииран от творческата група на проекта “АУДИОХРЕСТОМАТИЯ: мировая литература голосами мастеров сцены” и се провежда с подкрепата на организацията “РОСТИСКУССТВА” и Интернет портала ЛИТЕРАТУРА.ОНЛАЙН”, започвайки от 15 ноември 2012 година. За това време са проведени трите отделни части на конкурса, с които можем да се запознаем в тази секция. Общо в конкурса са взели участие 16 184 деца от Русия, държавите на ОНД, и Близкия Изток. За работите на участниците своите гласове са дали над 1 милион Интернет потребители.

За този Интернет проект вече разказахме в нашите предишни публикации. С удоволствие можем да отбележим, че за времето, което е минало от момента на публикацията на статията аудиотеката на сайта сказки.онлайн се е разраснала още повече.

Сайтът литература.онлайн още е новак в Интернет, но да не забравяме, че всички велики проекти са започвали от някъде, а ние вярваме, че и този проект ще има прекрасно бъдеще, защото литературата е вечна!

„Създаваме сайт ЛИТЕРАТУРА.ОНЛАЙН, за да събудим отново загасващия интерес към литературата и изкуството. Основните принципи на проекта са безплатна, отворена и многообразна представена информация и стремеж за постоянно усъвършенстване на нашия портал.

Уважаеми потребители, сайтът ЛИТЕРАТУРА.ОНЛАЙН се намира на етап на изграждане и е в самото начало на пътя в Интернет мрежата. Каним собствениците на литературни сайтове, организационни комитети на художествени конкурси, партньори, спонсори и всички тези, които не сте безразлични към културната съставка на нашето общо развитие и развитието на нашите деца. Ще се радваме на всякакъв тип сътрудничество!“, представители на сайта литература.онлайн

Comments are closed.