жзл.сайт — хроника на човешките животи онлайн

ЖЗЛ са три букви, които повечето от по-възрасните хора в Русия ще разпознаят веднага. А на вас случвало ли ви се е да се сблъсквате с този акроним?

Животът на Забележителните Люде е сбор от биографиите на известни личности с историческа хроника на човешкия живот. Ето това е ЖЗЛ. А пък жзл.сайт ви дава възможност да се запознаете онлайн с историите за живота на най-известните от цял свят хора.
Тук ще намерите огромно количество вдъхновяващи примери за храброст, патриотизъм, вяра, вечните любовни истории и неосъществени амбиции… Гама на човешки чувства, представена в биографиите на забележителни хора от различни времена и народи.


За пръв път книжната серия, посветена на живота на забележителните хора, започва да се издава в Русия през 1890 година. После през 1933-та, благодарение на инициативата на Максим Горки, тази дейност се подновява от “Журнально-газетное объединение” (прев. “Обединение на списанията и вестниците”). А започвайки от 1938 година, серията се публикува от “Молодая гвардия”. През 2000-те години книгите се публикуват в аудио формат, а в сегашното време активно се развиват електронните им издания. Сайтът жзл.сайт е последовател на тази тенденция. А най-голямото му достойнство дори не е това, че името му се запомня лесно, а това че влизайки на главната страница на жзл.сайт бързо и лесно ще откриете биографията на интересуващия ви човек. Да не говорим, че за всички ученици и студенти мястото е една съкровищница на информация за реферати и съчинения. Трябва само да изберете буквата, отговаряща на името или фамилията на търсения човек, а после просто четете, учудвайте се, възхищавайте се и се вдъхновявайте ;)


“Сигурни сме, че всеки човек е уникален в своята биография и може да вдъхнови другите, да покаже своята история, която ще бъде запазена и достъпна за другите. Тази публикация има за цел да систематизира наличните биографии на забележителните хора, за да рекламира действията и поведението на хората от най-новата история.
Нашият ресурс дава възможност за събиране на имена на хората, чиито дела и действия трябва да вдъхновяват и възхищават света. Стремим се да съчетаем всички забележителни хора, т.е. целия свят.”, каза представител на жзл.сайт

Comments are closed.